top of page

SHIPPING POLICY

RETURN & EXCHANGE POLICY

Wat houdt jullie proefperiode van een 14 dagen in?

Vaak heb je even de tijd nodig om aan iets nieuws te wennen. Dat geldt zeker voor kunst die je vele jaren in bezit hebt. Voor koop op afstand staat een wettelijk herroepings-/retourrecht van twee weken. Daarom krijgt u bij alle aankopen, 14 dagen de tijd om het kunstwerk thuis of op kantoor uit te proberen. Nadat je het kunstwerk retour hebt gestuurd krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

 

Hoe werkt de proefperiode van een 2 weken?

Nadat u een kunstwerk hebt ontvangen, gaat de proefperiode van 14 dagen in. Het kunstwerk mag uit de verzendverpakking gehaald en opgehangen worden.

Bent u nog niet overtuigd maar vind je het kunstwerk wel mooi? Probeer dan een andere plek. Indien u toch ontevreden blijft, neem dan contact met Absolute Real Things via email  op om door te geven dat je het kunstwerk graag retour wilt sturen. Je hoeft verder geen formulieren in te vullen. Stuur je kunstwerk wel binnen 7 dagen na uw melding retour.

Zodra wij het kunstwerk retour hebben ontvangen, boeken wij binnen een week het volledige aankoopbedrag naar je terug.

 

Hoe zend ik een kunstwerk retour?

Kleinere en minder kwetsbare (originele, dus geen print) kunstwerken kunt u geretourneerd per standaard PostNL verzending, t.a.v: Absolute Real Things (ART), Kamillelaan 143, 6833 GJ Arnhem.

Het (originele, dus geen print) kunstwerk dient in gelijkwaardige verpakking zoals ontvangen, verzonden te worden. e retourkosten zijn voor de koper.

Voor grotere en kwetsbare (originele, dus geen prints) kunstwerken dient u contact op te nemen via email absoluterealthings@hotmail.com ter overleg van het transport. Afhankelijk van de eigenschappen van het kunstwerk, zal de verzendmethode overeenkomen worden. De kosten zijn voor de koper en op zijn best geminimaliseerd worden. Op het overeengekomen moment, zal koper het pakket bij de bepaalde bestemming afleveren (thuis of op gekozen locatie van koper).

Het (originele, dus geen prints) kunstwerk mag ook kosteloos op afspraak door koper afgeleverd worden bij Absolute Real Things (ART), op adres Kamillelaan 143, 6833 GJ in Arnhem.

 

Mag ik een kunstwerk zelf retour brengen?

Ja, grote (originele, dus geen prints) kunstwerken mogen op afspraak, persoonlijk en kosteloos worden geretourneerd (niet via een transportbedrijf). Voor kleine pakketten geldt hetzelfde of zie hierboven "Hoe zend ik een kunstwerk retour".

Kan ik maatwerk/art print retourneren?

Volledig maatwerk/ art prints vallen wettelijk gezien buiten het recht op retour. Dit is ook van toepassing bij Absolute Real Things (ART). Er is sprake van maatwerk als koper op verzoek een product met door koper gespecificeerde eigenschappen aankoopt, bijvoorbeeld een selectie van formaat door koper, wordt beschouwd als een "op maat gemaakt product" en is niet retourneerbaar. Bij Absolute Real Things (ART) gaat dit specifiek over de geprinte kunstwerken, ofwel de art prints (niet de originele kunstwerken).

bottom of page